info@glashatai.com 20:04 23.02.2024

Ето кои са най-често използваните пароли


Ето кои са най-често използваните пароли

Думата "password" (парола) на английски език е най-популярната парола, използвана по света през 2022 г. за защита на онлайн профили, съобщи ТАСС. Данните са от отчет на компанията диспечер за пароли NordPass, анализирала използваните пароли от потребители в 30 страни.
Според отчета на компанията думата "password" се използва най-често от потребителите в Австралия, Великобритания и Индия.

На второ място по популярност като парола е последователността от цифри "123456". През последните две години тя оглавява класацията на NordPass за най-слабите пароли в света. Въпреки това тя все още е най-популярната парола за потребителите в Бразилия, Индонезия, Италия, Чили, Канада, Колумбия, Унгария, Малайзия и други страни.
Следващата най-предпочитана парола е малко по-дългата цифрова поредица "123456789", която е също толкова ненадеждна, колкото е втората по популярност парола. Защитата й може да бъде преодоляна от зловредни програми за няколко секунди.
Най-популярната парола в САЩ е "guest" (гост), която е четвъртата най-често избирана парола в света. На пета позиция е съчетанието от поредни букви на англоезичната клавиатура "qwerty", следвано от различни прости цифрови комбинации като поредни или еднакви цифри.

Източник: БТА

 


Публикувана на 17.11.2022


0 коментара