info@glashatai.com 06:01 02.12.2022

Хора плащат двойна такса за теглене на пари, Банката: признава, но не вижда проблем


Хора плащат двойна такса за теглене на пари, Банката: признава, но не вижда проблем Източник на снимката: iinternet- http://idealux.net

Да платиш двойна такса за една услуга в тази ситуация се оказаха клиенти на Пощенска банка, ползващи услугите на клона и в квартал "Изток". Между 16.00 и 17.00 часа на 21-ви ноември хора са стояли повече от 30 мин., за да чакат зареждането с банкноти на единия банкомат, докато другия не сработвал за изтегляне на повече от 400 лева. Изнервена дама установила, че за да получи 500 лева кеш на гише трябва да се бръкне с 5 лева в джоба. След като доволно се намръзнала жената получила съвет от служител да изтегли желаната сума на два пъти, защото устройството нямало възможност да ги пусне на веднъж. Следователно и платила две такси теглене. В същата ситуация се оказал и възрастен мъж, който в същия диапазон искал пари в кеш от сметката си.

Ако работещ на по-висока заплата човек може да преглътне двойната такса за една и съща услуга, то за пенсионер, човек с минимална работна заплата това са си пари.

Предвид многото хора ползващи банката, за самата нея вероятно не лоша печалба.
От Пощенска банка заявиха, че
  АТМ устройствата им са функционирали нормално и клонът не е оставал без работеща машина. Също така не са получавани оплаквания или оспорвания от други клиенти. Няма и установени нарушения на процедурите за зареждане на банкоматите, като отново подчертаваме, че АТМ нямат предварително заложен лимит.

И някак си в допълнение признаха,  че "предвид разнородните копюри, с които се зареждат банкоматите и интензитета, с който работят, би могло да има моменти, в които устройствата са с ниска наличност на определени банкноти и това да затрудни тегленето на големи суми с една трансакция. "
Гражданите, които вече са платили двойно за желаната  сума кеш  получават извинение и двойна такса
Хубаво е да се мисли преди да се подбира банка, на която човек се доверява, коментират разочаровани хора

 

Въпреки, че в такста има становие на банката Глашатай дава още една възможност за коментар от страна на финансовата институция


 


Публикувана на 23.11.2022


0 коментара