info@glashatai.com 03:17 28.01.2023

Осем години Глашатай. Най-доброто предстои


Осем години Глашатай. Най-доброто предстои

Свързваме януари с новото, с началото, с промяната, с обещанията и предизвикателствата. Преди 8 години през януари предизвикахме себе си, създавайки новото в лицето на информационен сайт „Глашатай“. Въпреки съществуващите 4-5 електронни издания по това време, или именно поради тях и със заявката да бъдем различни. Да бъдем единственото място където няма да прочетете кой с кого и в колко скъп кич живее или почива За сметка на това да бъдем мястото с дразнещи властта /в какъвто и политически цвят да е тя/коментари. Да бъдем и сме свободни. Да Ви срещнем с истинските самобитни и имащи какво да кажат хора. И го правим. И да различни сме, самобитни и с уникално лого,  излязло изпод ръцете на талантливия Методи Петков.

На днешния ден преди осем години най-добрият системен администратор в града Л. Велинов рече: „Стига тестове, време е за публичност“, Това беше началото. Денят беше избран случайно, за разлика от периода.
Държах сайтът да тръгне в в навечерието на Маскарадния фестивал на 2015-та, с идеята именно това красиво, позитивно и пълно с настроение и усмивки зрелище да е първото голямо събитие, което отразяваме. Не ни се получи точно така. Първият голям репортаж не беше весел и не беше празничен. От тогава, та и до ден днешен все сме подир събитията, макар да ни се случва и да ги изпреварваме от време на време.

За осем години научихме много: минахме заедно с перничани през кризи всякакви. Отразявахме сполетялото ни безводие и решаването на кризата. Бяхме в реално време с новините около Ковид 19 пандемията. Показвахме как преминават през болестта мъдрите и хората живеещи далеч зад граница.

Не пропускахме и ритъмът на ежедневието, политиката, изборите, но не си спестявахме и красотата на изкуството, културата и разбира се празниците. Получихме първите си номинации за престижни отличия, спечелихме награди, и най-важното- признанието на читателите ни. Преминахме през битки, завист, злост и не само, че оцеляхме. Направихме го с усмивка

Зад сухата статистика от почти 23 000 статии, над 60 000 снимки се крие сложността на живота, стоят човешки съдби. Ежедневно броячът на прочитанията показва от няколко хиляди до няколко десетки хиляди и това ни е най-важното. Вашето доверие.

Днес освен за равносметки е време за благопожелания, защото предстои още една нова година: Здрави да бъдем, колеги! Здрави да са читателите и партньорите ни! Здрави да са и конкурентите, защото без тях няма да бъдем това, което сме!

Днес ставаме на осем и съм сигурна, че най-хубавото предстои. Защото януари, оказва се е месецът на началото на най-дълголетните медии. Празниците си в началото на годината отбелязват и колегите от БНР и 24 часа.

Пожелаваме си тяхното дълголетие!

 

 

Л. Седевчева

гл. редактор


 


Публикувана на 24.01.2023


0 коментара