info@glashatai.com 20:30 15.07.2024

Жена, спасила стотици деца се бори за живота на своето. Нека помогнем!


Жена, спасила стотици деца се бори за живота на своето. Нека помогнем!

Даниела Николова, леля Дани или мама Дани, както я наричат децата в Хисаря, е психолог по образование и ръководи дейността на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. От години тя прилага специфичен метод за работа с децата с девиантно поведение, благодарение на който детската престъпност в Хисаря е сведена до минимум.

 

Децата и младежите в Хисаря са нарекли този метод LD - леля Дани. Стотици са децата, с които съдбата е срещнала Даниела и чиято съдба тя е променила. И тя ги помни до едно:детето, което нарочно крадяло, за да може да се вижда и да си говори с леля Дани,детето, което било невидимата сянка в ъгъла и което днес със сълзи на очи споделя: "Леля Дани ме откри."детето, дошло от Украйна, бягайки от войната, без да познава никого, а леля Дани го приобщила към нейната група съмишленици детето, което живеело само с възрастния си дядо и, когато той починал, то само трябвало да го погребе

Този списък може да продължи безкрайно дълго. И всички те - малки, пораснали или вече мъже и жени, са нейните деца. Много от тях са доброволци в създадения от нея Общински младежки клуб "Иноватор". Заедно с тях тя постоянно организира благотворителни и социално ангажирани кампании в подкрепа на различни каузи: "Ако имаш - остави, ако нямаш, си вземи", "Миг прегръдка", "Подай ръка - сбъдни мечта" и много други...

Със своето голямо сърце, готово винаги да помогне на всеки, Даниела едва ли някога е предполагала, че самата тя ще има нужда от помощта на хората. Но съдбата подлага любовта и добротата на изпитание. Преди няколко седмици Даниела чу най-страшната диагноза за своята собствена дъщеря Димислава Николова - „Сарком на Юинг“ (злокачествен рак на костта). Дими, която е сърцето на ОМК "Иноватор" и истински партньор на своята майка във всяка благотворителна кампания, сега има нужда от помощ. Дими, която се раздава за другите, сега има нужда от своя "Миг прегръдка". Дими, която е изпълнена с младежки мечти, има нужда от подкрепа, за да успее да ги осъществи. Дими, която иска да промени града си към по-добро за младите хора, трябва да оздравее, за да може да реализира идеите си.

"Имах и все още имам цели и мечти в живота си и нямам намерение да се предам лесно пред коварната болест!!! Моля от сърце за вашата подкрепа, за да я победим заедно! Искам да живея, вярвам, че имам още много какво да дам на света! Живее ми се и борбата е безмилостно жестока.. ние печелим и аз съм спокойна.????♥️Благодаря и прегръщам всеки от вас, бъдете здрави!". Това написа Дими в своя профил във Фейсбук и не спира да споделя постове на други млади хора, които се нуждаят от помощ като нея. Дори в този момент, когато се бори за своя живот, тя продължава да помага.

А Даниела Николова сподели: "Вярвам, че ще се справим и с това изпитание! Усещам добрината около нас, в която винаги съм вярвала! Благодаря!❤️Бъдете здрави и благословени, мили хора!????"

Ако желаете да помогнете на Дани да изпълни успешно най-важната за нея доброволческа кампания и да спаси своето дете, и на Дими да сбъдне мечтите си и да продължи заедно със своята майка да дарява хората с любов, може да го направите като преведете средства по следната банкова сметка:


ЦКБ АД Клон Карлово

IBAN: BG51CECB979010C2613503

BIC: CECBBGSF

Титуляр: Даниела Ганчева Николова

 


Публикувана на 08.06.2023


0 коментара