info@glashatai.com 20:55 21.04.2024

Протест и шествие срещу войната по пътищата в Перник


Протест и шествие срещу войната по пътищата в Перник Източник на снимката: facebook- Галина Георгиева

Десетки перничани се включиха в протест и шествие в памет на загиналите при катастрофи и с искания за строги наказания за виновните за смърт на пътя.  Близки на загиналите на пътя и техни приятели се събраха пред съдебната палата в града и запалиха свещички в памет на Стефан, който почина преди три месеца след зверска катастрофа на магистрала "Струма".
Протестът беше част от национания такъв, който премина под наслов  "Нямаме повече деца за убиване"

Шествието на пернишките протестиращи премина през улица "Търговска" и приключи на площада в града, където хората отново отдадоха почит на безвреме отишките си техни близки.

 


Протестиращите очакват  законодатени промени, по-строги наказания за нарушителите на пътя и разследванията да се извършват по-бързо и по-задълбочен
"Благодаря на всеки, който ни подкрепи и отдели от времето си за да кажем НЯМАМЕ ПОВЕЧЕ ДЕЦА ЗА УБИВАНЕ! Точно три месеца след най-ужасяващата новина, която един родител може да чуе, подкрепата ви означава много за нас. СТЕФЧО няма да бъдеш забравен, няма да бъде простено, тази, която ти написа съдбата и изигра за нас ролята на Господ ще се борим до последно да си получи наказанието и няма да се спрем!", написа по-късно в социалната мрежа майката на Стефан Галина Георгиева.

Подобни протести имаше в столицата и други градове на страната.

Междувременно на бензиностанция в столицата беше хванат поредния рекордно почерпен седнал зад волана. Млада жена се оказа с близо 3 промила алкохол

………

ХАШТАГ-BG публикува Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка)

.
 


Публикувана на 10.09.2023


0 коментара