info@glashatai.com 00:41 23.05.2024

Ето кои ще правят изборите в Перник


Ето кои ще правят изборите в Перник

Румяна Петрова от квотата на ГЕРБ - СДС ще оглавява РИК в Перник за предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори и избори за Европарламент, реши ЦИК. Kakто Глашатай писа Не се разбраха. Пернишката РИК ще бъде назначена от ЦИК

На проведените на 14 април консултации при областния управител Людмил Веселинов, парламентарно представените политически сили не се споразумяха за ръководството и състава на комисията.

Поради непостигнатото съгласие на местно ниво, ЦИК определи ръководния състав на комисията в Перник. Зам.-председатели са Донка Ваташка от „Възраждане”, Иво Михайлов от „БСП за България” и Галина Никодимова от ДПС. Секретарското място е за представителя на „Продължаваме промяната- Демократична България” Роберт Василев. РИК в Перник е 13-членна. В състава й влизат четирима представители на коалиция ГЕРБ-СДС, трима на „Продължаваме промяната- Демократична България” и по двама на ДПС и  „Възраждане”. „БСП за България” и „Има такъв народ” участват в комисията с по един представител. Решението на ЦИК може да бъде обжалвано в 3-дневен срок от обявяването му.


Публикувана на 19.04.2024

ГЕРБ - Избори 2024
0 коментара