info@glashatai.com 23:38 22.05.2024

Перничанка стои месец без телефонен апарат. Мобилен оператор се пробва да го разкодира, засега без успех


Перничанка стои месец без телефонен апарат. Мобилен оператор  се пробва да го разкодира, засега без успех

Че нивото на обслужване в България е под всякаква критика е общоизвестен факт. Това в Перник, обаче надминава границите и на най- развихреното въображение. Читателка на Глашатай споделя, че 30 дни  е оставена без телефонен апарат, само защото иска да го разкодира и да го ползва с номер на друг мобилен оператор. Сагата започва преди Коледа, когато на 20 декември на жената се налага да разкодира апарат, закупен от mtel В  клон на компанията  в квартал Изток първо я карат да занесе всички документи на апарата, включаю и изтеклата гаранция, след което не се справят със ситуацията и я препращат към обслужващия център. Операторите дават код, но се оказва, че той няма къде да бъде вкаран, тъй като „слотът е перманентно заключен” . Вероятно намесата на хората в офиса е оказала някакво влияние. Следва препращане към друг обслужващ оператор на компанията, от където съветват телефонът да бъде пратен в сервиз. Така на  21.12. клиентът оставя телефона в сервиз в Перник/ул. Търговска/, а служителят обещава, че до седмица апаратът ще бъде разкодиран. Две седмици по-късно друг служител обяснява, че срокът е 30 дни. Трийсетте дни вече са в историята. Телефон няма.

След намесата на репортер на Глашатай едва днес /на 30-ият ден/управителят на офиса Антоан Михайлов предложи оборотен апарат. Вероятно защото му се наложи да уточнява, че едномесечния срок „важал само за апарати в гаранция” "Сиреч, ако не робувате на марки и модели и си имате читав апарат с добра батерия, но гаранцията му е изтекла  изобщо не е добре да търсите услугите на този мобилен оператор, защото очевидно срокове няма или те не важат или просто персонала не счита за нужно да ви информира за това. В крайна сметка печалбата е от продажбите, а не от сервиза. Клиентите очевидно са нещо като ходещи банкноти, а не живи хора, заслужаващи уважение. И как човек да ги уважава, като не си сменят телефона ежегодно, че даже и по-често, нали обороти трябва да има.", смята потърпевшата

Глашатай се свърза с прес отдела на Мтел. До края на работния ден позиция по казуса няма. Вместо това ни  беше обяснено, че въпросният апарат ще бъде върнат в понеделник. Дали това ще се случи предстои да разберем.


Публикувана на 19.01.2018

ГЕРБ - Избори 2024
0 коментара