info@glashatai.com 21:15 15.07.2024

За починалите, само добро, моля!


 За починалите, само добро, моля!

За нравствеността на едно общество се съди по отношението и реакциите му към  категории като живот и смърт. Поведението на интернет-форумците, особено там където анонимността е гарантирана, говори за повсеместното и прогресивно тържество на злоба и ненавист, съчетани с глупостта, високомерието и самочувствието на недосегаемост или поне мисълта за такова. А словата, които предизвиква, са в състояние да сломят целият човешки оптимизъм.

Има нещо дълбоко не нормално в мисълта, камо ли в изричането на хули за току що починал човек. Доброто възпитание би трябвало да е водещо особено в ден, в който си е отишъл Човек, свързал живота си с този град и бил начело му два мандата. Смъртта и съпричастността към болката на близките би трябвало да будят респект  или поне страх от Бога. По нашите земи те са отстъпили място на безсърдечността и злобата, а някои от коментарите граничат с дебилност.

Ако природно бедствие не ни затрие, то със сигурност с мисли и слова можем да се самоунищожим. Дано не го пожелаем, достатъчно силно!

Л. Владимирова


Публикувана на 26.01.2015


1 коментар