info@glashatai.com 11:57 25.04.2024

Пернишките ГЕРБ-ери садят дървета в седмицата на гората


Пернишките ГЕРБ-ери садят дървета в седмицата на гората Източник на снимката: ГЕРБ-Перник

С поредица от инициативи за засаждане и облагородяване на терени общинската организация на ГЕРБ-Перник отбелязва  Седмицата на гората. Началото на тазгодишната кампания ще бъде поставено  във вторник с младежката инициатива за засаждане на дръвчета в най-младия пернишки квартал „Тева“, след което тя ще продължи в централна градска част, кв. „Изток“, „Драгановец“, „Бела вода“, „Тева“ , селата Драгичево, Мещица и др. Клубовете на ГЕРБ Перник ще поемат организирането и изпълнението на кампанията.
„Нашата цел е да дадем пример и да подпомогнем създаването на зелена, екологична, по-спокойна среда за живеене. Природата е толкова красива, но нашият консуматорски начин на живот ни прави много несправедливи към нея. Превърнахме инициативата в традиция, именно защото можем със засаждането на 1000-2000 дървета да се погрижим за възстановяването на баланса.”,сподели общинският ръководите на ГЕРБ-Перник Ирена Соколова. Тя отбеляза, че местата за залесяване са съобразени с нуждите на общината, на горските стопанства, на държавните територии.
„Природата не е даденост. Тя е дар, за който ние хората трябва да полагаме грижи и да пазим. Опазването на околната среда трябва да стане приоритет и лична отговорност на всеки един от нас - на отделния човек, на институциите, на бизнеса и обществото“, сподели  областният координатор на местната структура на политическата сила Вяра Церовска. Тя отбеляза, че  партията в Перник за поредна година  провежда кампания по озеленяване, защото по този начин допринасяме за един по-красив  и по-приветлив облик на нашия град и даваме добър пример на децата си да я обичат и да се грижат за нея.
Ръководството на ГЕРБ изрази благодарност към горските стопанства за това, че осигуряват достатъчен материал и консултират каква растителност може да бъде засадена и какви терени са подходящи за съответната растителност.


Публикувана на 29.03.2018


0 коментара