info@glashatai.com 07:08 30.05.2024

Соколова е в Пирот. Вижте защо


Соколова е в Пирот. Вижте защо Източник на снимката: областна администрация- пресцентър

Губернаторът и представители на Областна администрация Перник бяха на работно посещение в администрацията на сръбския район Пирот. Това не е първата среща между Ирена Соколова и колегата й от съседната ни държава Драгана Тончич. Новото посещение е продължение на сътрудничеството между двата района. 

Основна тема по време на разговора беше провеждането на най-добра съвместна политика на управление и развитие на териториите и държавите. 

Соколова и Тончич са единодушни в подкрепата и активните дейности за сближаване на народите от Западните Балкани.

'Подържането на добрите взаимоотношение между България и Сърбия винаги е било важно за страната ни. Към днешна дата е в синхрон и с един от ключовите приоритети по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Обмяната на опит и пълноценното сътрудничество ще допринесат за позабравения и избледнял процес на интеграция на Западните Балкани', сподели Соколова.

Двете постигнаха договореност за бъдещо партньорство между бизнеса от двете страни на границата, в лицето на КРИБ – Перник и Пиротската регионална търговска камара.  

Ще бъдат изпратени кратки покани за взаимно сътрудничество, в които и двете камари ще имат възможност да представят бизнес ползи, всеки в тяхната собствена страна и в своя собствена област.

Предвижда се и провеждането на срещи на жени, заемащи управленски позиции в двете държави.


Публикувана на 01.04.2018

ГЕРБ - Избори 2024
0 коментара