info@glashatai.com 21:06 15.07.2024

Малка брезова горичка в Западния парк засадиха хората на ГЕРБ


Малка брезова горичка в Западния парк засадиха хората на ГЕРБ Източник на снимката: ГЕРБ

Малка брезова горичка ще радва от днес жителите на град Перник. Това е първата от поредицата залесителни инициативи, посветени на Седмицата на гората, които инициират  общинското ръководство и партийните клубове на политическа партия ГЕРБ в Перник. Над 30 млади брези бяха засадени и ще красят зеленото пространство на входа на Западния парк. В еко акцията се включиха близо 60 участници, сред които областният координатор на местната структура на  партията Вяра Церовска и общинският ръководител на ПП ГЕРБ Ирена Соколова.
„Вече е традиция общинската организация на ГЕРБ-Перник да отбелязва Седмицата на гората със залесителни инициативи. Нашето желание е да помогнем, доколкото е по силите ни, за възобновяването на природния био ритъм. За съжаление не можем да контролираме този процес, но да засадим 50 или 100 дръвчета, които са подбрани от лесовъди, това можем. Щастливи сме, че ще оставим следа след себе си!“, сподели Ирена Соколова. Тя отправи призив към всички граждани, които имат желание да си засадят дръвчета, да се обадят в офисите на ПП ГЕРБ в града,  откъдето ще им бъде оказано съдействие за осигуряване на културите, които са им необходими.

 

 

 

 

 

 

 


„Инициативата е част от кампаниите, които провеждаме традиционно във времето, в което се засажда гората. На мен ми е драго всеки път, когато мина край местата, които облагородихме през годините. Убедена съм, че тази брезова горичка ще радва перничани и далеч след нас“, споели с усмивка Вяра Церовска.
Кампанията ще продължи през тази и следващата седмица със залесяване на терени в различни населени места на територията на община Перник, като очакването е броят на дръвчетата, с които  ще бъдат облагородени терените, да бъде над 2000.


Публикувана на 04.04.2018


0 коментара