info@glashatai.com 07:21 30.05.2024

Трима си разделиха голямата награда на Международния конкурс за млади изпълнители на класически и музикални инструменти /снимки/


Трима си разделиха голямата награда на  Международния конкурс за млади изпълнители на класически и музикални инструменти /снимки/

Пианистите Хасан и Ибрхим Игнатови и Кристина Георгиева си разделиха голямата награда „GRAND PRIX” на кмета на Община Перник в тазгодишното 13-то издание на Международния конкурс за млади изпълнители на класически и музикални инструменти. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Перник Вяра Церовска. Призовете бяха връчени от зам.-кмета по култура и образование Севделина Ковачева.
Сред гостите на официалната церемония бяха и зам.-кметът Йордан Павлов и областният управител Ирена Соколова.
„За мен е истинско удоволствие от името на кмета да поздравя всички участници в тринадесетия международния конкурс за млади изпълнители на класически и музикални инструменти. Желая ви здраве и да бъдете все така талантливи, да вървите по пътя си напред и нагоре. Вярвам, че конкурсът в Перник ще бъде само първата крачка към огромните успехи, които ви предстоят в бъдеще, не само в нашата страна, но и в цял свят. Сигурна съм, че ще продължим да се гордеем с вашите успехи. Благодаря ви и ви очакваме отново в Перник”, с тези думи се обърна към талантливите участници на церемонията по награждаването зам.-кметът Севделина Ковачева.
Специалната награда на областния управител Ирена Соколова, която е таблет, получи пианистката Адриана Узунова. Губернаторът изказа специална благодарност към организаторите на проявата и пожела на всички млади таланти успех в изкачването по стълбата на успеха.

 

 

 

 

 

 

 

 

Огромни плюшени играчки зарадваха най-малките участници в конкурса – пианистите Меглена Георгиева и Калоян Христов. Изненадите бяха връчени от директора на Двореца на културата Петьо Фетфов
Актьорът Божидар Попчев, който по традиция беше водещ на церемонията, пък раздаде награди за най-артистични участници. Отличените бяха Златина Веселинова и Вилюс Кривялис.
Медалистите в отделните категории и възрастови групи от музикалните школи и музикалните училища получиха наградите си от диригентите на Камерен оркестър „Орфей" Райчо Христов и на духовия оркестър Трифон Трифонов. Двамата дадоха и специални отличия на солисти на двата оркестъра.
За първи път институтът „Сервантес“ учредява три награди за изпълнение на испански или латиноамерикански композитори. Те бяха присъдени на Антония Мирчева, Ренцо Ставрев и Ясен Калайджиев. Наградата „Клавирна мечта“, предоставена от Зоя Спиридонова, отиде при Гоце Златев.
Бяха връчени награди още за клавирен съпровод и педагогически постижения.
Церемонията завърши с галаконцерт на лауреатите от изключителния престижен конкурс.


Публикувана на 29.04.2018

ГЕРБ - Избори 2024
0 коментара