info@glashatai.com 11:37 15.06.2024

Тридневен фолклорен маратон чака пернишко


Тридневен фолклорен маратон чака пернишко Източник на снимката: снимката е илюстративна

На тридневен фолклорен маратон ще заприлича Перник и пернишко в края на седмицата. Три дни песни и хора ще огласят различни точки в областта, а участниците вероятно ще се скъсат от пътуване, за да могат да се изявят на трите сцени, че и да впечатлят журито. Имайки предвид, че част от журиращите на подобни прояви в пернишко са абонирани за позициите си и на тях голямо пътуване им се очертава.

Фолклорният маратон ще започне на 22-ри, когато в радомирското село Дрен ще се проведе 18-тото издание на фолклорния конкурс „Слънце иде”

На следващия ден в Брезник, в рамките на събора ще се съберат десетина фолклорни състава за да покажат певчески и танцувални умения. Дано времето и слънцето се окажат щадящи и към артисти и към публика, че организаторите са избрали най-горещата част от деня за изявата

На  Еньовден по традиция в Перник ще се проведе VII-я Регионален фестивал на любителското творчество.
Проявата  има конкурсен характер.
Тази година, на нашата сцена ще се изявяват над 240 индивидуални участници от област Перник и общините Благоевград и Дупница.
Заповядайте заедно да се потопим в тайнството и магията на народния празник „Еньовден“ и да се насладим на автентичността на българския фолклор.


Публикувана на 20.06.2018


0 коментара