info@glashatai.com 02:36 13.06.2021

Как да се предпазим от мръсния въздух


Как да се предпазим от мръсния въздух

Опасно мръсен въздух отчетоха днес специалистите над Перник. Перничани отдавна усещат какво дишат, даже го и виждат. Препоръката да не се излизан на вън и да се затворят прозорците е добра, но в съвременния свят много трудо осъществима.
Когато въздухът е замърсен, за да се предпазим от негативните му вляния е добре да се снабдим със специална маска. Репортерска проверка на Глашатай показа, че маски в голяма част от аптеките няма. Даже част от аптекарите не са и чували за тях и предлагат най-обикновенимаски, които са неефективни

 За да се намали вредното влияние на финните прахови частици може да се прибегне до прием на  хранителни добавки, които са способни да изградят защитна стена за дихателните ви пътища и органи.

С цел да гарантирате защита от вдишване на фини прахови частици не само когато нивата на замърсяване на въздуха са повишени, а цялостно, има и друго препоръчително решение – хранителните добавки. Създадените с чудотворни билки добавки, които да бъдат приемани целогодишно са сигурно средство за защита. При употребата на подобни средства, употребата на маска за лице не е задължителна.

Когато сте изложени на замърсяване, хранете се  здравословно. Яжте плодове и зеленчуци, пийте фрешове и смутита, наблягайте на максимално естествени и биологично чисти храни. Забравете за консервираните храни и полуфабрикатите. През уикенда бягайте в планината или на друго чисто природно място.

Витамините от В-групата намаляват вредата от натрупването на фините частици. Специалистите препоръчват да съчетаете приема на фолиева киселина с витамин В6 и B12.

Поддържайте максимално чист въздуха вкъщи с помощта на зелени стайни растения, солна лампа или уред за пречистване на въздуха.


Публикувана на 15.01.2020


0 коментара