info@glashatai.com 11:34 20.04.2021

Перничани- приятната изненада по време на вируси


Перничани- приятната изненада по време на вируси

Перничани ще се окажат приятната изненада по време на върлуващия грип и опасността от Коронавирус. Свикналите да носят анекдоти за сприхав и непокорен нрав нашенци са истински образец за отговорно поведение в условията на бушуващите зарази и тоталното затруднен живот. Въпреки безводието, въпреки, че в часовете, в които има вода от чешмите им тече по скоро разредена кал, хората от миньорския град пробват да опазят себе си и околните от надвисналата опасност. Спазват хигиената- доколкото е възможно и така както го правеха в последните 4 месеца. Репортерска провека на Глашатай от последните два дни установи намалел брой на гражданите по заведения и улици. Не, че животът е спрял и не че никой не излиза, просто липсва традиционното струпване на групички от хора по пешеходните зони на града и сутрешната тарапана по кафенетата.
В обществения транспорт има намалял пътникопотокът е намалял, а самите превозни средства миришат на дизенфектант или поне тези, в които се качи наш репортер /по две от най-натоварените линии/.
Пазаруващите в аптеки и хипермаркети са ако не  с маски, то са  поне с шалове. В една от най-посещаваните клинични лаборатории  в града няма повече от обичайното струпване на хора. Пред кабинетите на личните лекари хроничноболните са с маски и стоят на разстояние един от друг, доколкото това е възможно
Ако можем да сторим нещо за себе си, то сме го направили, поне в първите часове на заразата. Дали тази тенденция ще продължи- предстои да разберем в следващите дни.
 


Публикувана на 11.03.2020


0 коментара