info@glashatai.com 00:01 30.10.2020

Когато историята се повтаря ...


Когато историята се повтаря ... Източник на снимката: internet

Не е добре, когато историята се повтаря. Никак не е добре, когато се и потретя, че и почетвъртя. За 30 години не сме мръднали на йота в развитието си, Звучи страшно, но е факт. Ще вземе да се окаже, че наистина сме малък, но не особено умен народ.

Защо ли?! Защото позволяваме да ни се случват едни и същи неща, а и участваме като кукли на конци. Нима мислите, че протестиращите през 90-те години са искали друго, освен "добър живот", "светло бъдеще", "свобода, законност".. Познато ли Ви е. Да. Това иска и настоящата крещяща тълпа сега.

Преди дни един политически лидер призова народа да го подкрепи пред Парламента в един определен ден. Точно, като през 1997-ма. когато самоотвержената тълпа беше там. Сегашната също ще отиде, рискувайки живота си, Тогава имаше ранени. Сега дано да има само заразени.
През 2013 едни тълпи се разхождаха месеци наред пак по тези павета. Помните ли? Искаха -същото. Случи ли се- очевидно Не

 Всъщност едни хора се борят за тлъста лапачка, а други висят на площада. Най-добре са третите, които са единствената разлика, всъщност. Онези, които за по 20-30 лева или кой за колко е оценил себе си по цял ден шарват фейкове и ли пишат коментари по форумите. Те не рискуват бой и зарази,затова пък рязко падат в очите на околните.

Очевидно е време за смяна. Тя ще се случи, но какво от това. Едната олигархия ще се смени с друга и всичко ще си тръгне по старому. Така както е ставало много пъти

Де сте видели бутнат хотел на знаков собственик. Ми не. Няма и да видите , Да сте видели взел властта и не уредил родата, приятелите и съпартийците- ми не сте видели. Няма и да видите

Да сте видели необлажили се от властта нейни приближени. Ми няма и да видите.
Тук спор няма. Тълпата иска промяна, но не знае как да се случи тя. Тълпата твърди, че политиците трябва да променят всичко, същите тези на които иска смъртта. Тълпата иска Велико народно събрание, в което ще вкара муцуните, които и се предложат.. Защото ние винаги искаме едно и също и получаваме повече от същото.

Очаквам твърде скоро настоящите протести да приключат и още по-скоро  да видим нови, пак недоволни тълпи на улицата. Защо ли? Защото времената, които ни чакат са достатъчно страшни и без поредната безсмислена и най-страшното безпереспективна смяна. И защото гладът е лош съветник.

PS Текстът е писан преди оповестяването на СРС-тата
 

Л. Седевчева

още по тамата:

Наглостта няма край. Вижте задкулисието запечатано в телефонни разговори и реакцията на участващите в тях


Публикувана на 14.07.2020


0 коментара