info@glashatai.com 07:37 25.11.2020

Гинем от собственото си безхаберие


Гинем от собственото си безхаберие

Днес при опит да пресече скоростен път беше сгазена възрастна перничанка. Мястото е в центъра на града близо до автогара и пазар и често бива ползвано за пресичане от пешеходците въпреки огражденията и очевидната опасност да те отнесе кола или преминаващ влак. Десетки хора ежедневно прескачат мантинелите и пресичат както шосето, така и ЖП линията, рискувайки живота си двойно.

Търсачи на адреналин, смелчаци или обикновени безхаберници, жертвите в района не са един и двама. Днес беше дадена поредната, за жалост едва ли ще е последната.

По страшно от смъртта на възрастната жена е обяснението на масовия перничанин, готов да обвини ремонтиращите близкия надлез, нищо че има два подлеза, които биха могли да се ползват и нищо, че мостът е в ремонт от около шест месеца, а пресичането на път I-6 и ЖП линията датират от години.

Органите на полицията също се оказват виновни, защото виждаш ли трябвало да стоят там и да не дават да се пресича. По въпроса дали трябва да налагат глоби, обаче мислененто на нашенеца мълчи.

И така Перник даде поредната жертва, а съгражданите и са готови да обвинят всичко и всеки, но да продължат да пресичат там въпреки забраните и въпреки двойната опасност, която дебне. Защото така е по-бързо, по-близо и защото друг трябва да мисли.


 


Публикувана на 07.10.2020


0 коментара