info@glashatai.com 06:25 13.05.2021

За петте си минути слава или как се раждат вицовете за перничани


За петте си минути слава или как се раждат вицовете за перничани Източник на снимката: facebook-Христо Янакиев

Група перничани /в никакъв случай не всички, даже не много/ решили да награждават кмета на града. Защо и за какво ли?! Ами накратко- защото е кмет. Идеята циркулира из социалните медии и част от народа, основно организаторите са я взели истински на сериозно. Себе си- още повече.
Това щяла да е защита на кмета. От какво и от кого го бранят не е ясно. Признанието било видите ли благодарност. Не че нещо, ама да благодариш на кмета, че работи като кмет не е много оригинално. Наградата щяла да е и подкрепа, гласи пореден аргумент. Само че тя подкрепата към действията и политиките на градоначалника се изразява по един единствен начин- на избори. В този смисъл Владимиров я има от миналата година, ще я има до края на мандата, а за след това зависи от него самият /дали би се кандидатирал/ и от болшинството от хората в общината, при евентуална кандидатура за  следващ мандат.
Сама по себе си идеята да хората да награждават кмета си /без значение от името му/ е нонсенс и би била смешна, ако не беше нелепа и не обещаваше да роди поредните вицове за Перник и перничани.
За петте си минути слава "геният" измислил награда за кмета от името на хората е планирал да я цопне на връх честванията на града. От общината за сега твърдят, че това намерение не е консултирано с тях. Разбира се планът включва организаторът да доведе колкото е възможно повече телевизии, та да не остане човек в държавата не чул името му. Защото петте минути слава са важни. Ето така се раждат вицове и крилати фрази за пернишката "гениална" мисъл. "За първи път в Перник", "Единствено в Перник" се случват подобни нечувани и невиждани неща. Любопитен и заслужаващ внимание е и фактът, че на плакета се мъдри гербът на Перник, който Общината ползва на официални документи
Дали Станислав Владимиров ще приеме наградата предстои да разберем на 19 октомври


Публикувана на 12.10.2020


0 коментара