info@glashatai.com 07:29 02.03.2021

В ГЕРБ започват номинациите за депутати


В ГЕРБ започват номинациите за депутати

 

Партия ГЕРБ започва кампанията си за набиране на предложения за народни представители. От днес до 8 февруари структурите на управляващата партия в цялата страна ще събират номинациите.

Срокът на кампанията определи на свое заседание Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Разписани са и вътрешни критерии, на които кандидатите трябва да отговарят.

Номинациите ще се правят лично в офис на ГЕРБ или на официалната електронна поща на всяка една от структурите на партията.

Кандидати за народни представители, които са членове на партия ГЕРБ в съответната общинска или районна структура, могат да бъдат номинирани във всяка една от другите структури в страната.

В листата на ГЕРБ отново ще могат да бъдат номинирани и безпартийни кандидати от т.нар. гражданска квота.

Очаква се министри от кабинета "Борисов 3" ще водят предизборните листи на ГЕРБ. Такива са нагласите в управляващата партия два месеца преди парламентарните избори.

Все още неофициално се твърди, че премиерът Бойко Борисов вероятно ще води една от трите софийски листи на ГЕРБ. Той ще е №1 и в Пловдив.

За Перник най-често спряганото име за водач на листа е това на финансовият министър Кирил Ананиев.

Две листи – в София и в Габрово може би ще оглави и вицепремиерът Томислав Дончев.  За водач в Кърджали се спряга Цвета Караянчева.

Очаква се в Пазарджик листата на ГЕРБ да води Екатерина Захариева, която е родена там, а за Велико Търново сигурен е министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който не е член на ГЕРБ.


Публикувана на 26.01.2021


0 коментара