info@glashatai.com 07:54 11.08.2022

Време предизборно е. Лъжата се оказа силно оръжие


Време предизборно е. Лъжата се оказа силно оръжие Източник на снимката: архив

Една снимка шества и се споделя на сляпо. Снимката не прилича на тази в текста ГЕРБ - Перник с благородна инициатива за хората в затруднено социално положение. Тя е същата. Датата, обаче, датата е доста по- различна

Какъв ли управленец ще да се пръкне от този, който в безсилието си разчита на лековерността на хората. Този въпрос си задавам от вчера, когато в социалните мрежи взе да изскача една снимка.

Това е … жалка родна действителност. За трите седмици  от официалния старт на „играта” всички се хвалят  колко са по-по-най, но идеите им за управление остават в дълбока тайна, вероятно защото на повечето места ги няма.

Затова пък троленето из социалните мрежи. Разпространяването на фалшива информация е във вихъра си. Кое колко струва също ще остане в тайна.

Предизборна кампания по български е: всеки мрази всекиго и всички средства за омаскаряване са позволени. Очевидно някои са възприели твърде буквално онази фраза на Бисмарк.
Само, че управлението на една държава е нещо доста по различно от това да  пляснеш  една снимка в социалната мрежа и да излъжеш.  За да управляваш се иска акъл. За да избираш- също. 


Публикувана на 27.03.2021


0 коментара