info@glashatai.com 07:31 11.08.2022

Да мислим в деня за размисъл


Да мислим в деня за размисъл Източник на снимката: bg.wikiquote.org

Някой е решил, че у нас преди деня на изборите трябва да има ден за размисъл. Вероятно защото на тази географска територия най- мразим да мислим. Да често имитираме мисловен процес, но мразим да мислим. Често даже наливаме мозъци на околните, за да избием комплекс с мисловната си дейност или по-скоро с липсата и. Всъщност не мислим. Как иначе човек да си обясни откровените дивотии, които всеки втори споделя в социалните мрежи. И ако сред споделящите има тролове, то сред откровено вярващите им- едва ли,

Мразим да мислим и това е. Елементарна мисъл трябва да има, за да не тръгнеш заразен по улиците. Една идея мозък е достатъчна, за да предупредиш онези, които евентуално си опитал да убиеш, та да не го направят и те по отношение на други.

Няколко мозъчни клетки сигурно стигат да не изпистиш колата си с максимална скорост в населено място, да не минеш на червен светофар , да не метнеш боклука си през прозореца.

Е няма я тази мисъл у нашенеца. Днес, днес обаче той е тръгнал да мисли и да философства по отношение на държавата. Какви ще ги измисли ли?! Ще видим след утре.

Като гледам нивото му на мислене, не съм голям оптимист.

Смяната на леви, десни или циркаджии бесни сме я виждали в годините и малко мисъл се иска да сравним какво е било и да преценим какво искаме да бъде.

Дано да я имаме тази мъничка мисъл. И дано да дойде овреме в главите ни. Все пак цял ден за размисъл имаме.


Публикувана на 03.04.2021


0 коментара