info@glashatai.com 13:56 14.05.2021

Шабът продължава, за сега


Шабът продължава, за сега

Разпоредих на Ангелов да се възстанови щаба, докато изберат нов. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на ГЕРБ. По думите му в момента има Национален оперативен щаб за борба с коронавируса. "Те работят всеки ден", подчерта Бойко Борисов.

Както Глашатай писа Щабът прекратява дейността си

Националният оперативен щаб е разформирован, считано от днес. Щабът беше създаден със заповед на министър-председателя Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 година.

На въпрос дали има подпис за сформировано след като е бил разформирован и как е уредено това документално, Борисов отговори, че чисто юридически нямат право да подписват и министърът сега не е министър. "Парламентът може още днес да се събере и да вземе решение - Новият НОЩ от кого да се ръководи, как да се ръководи, да го има ли, да го няма ли. Спрете с нас да се занимавате. Ние сме предоставили всичко", изтъкна Борисов.

Той отговори и на журналистически въпрос защо не е помогнал със състав на Щаба, Борисов каза: "На мен четири години кой ми помогна от всичките тезии ми казваше.

Лидерът на ГЕРБ коментира и защо е разформировал щаба. "Всички тези в парламента, с изключение на тези, които ходиха във ВМА, говореха как този щаб трябва да бъде разформирован. Всеки ден на всеки брифинг, ако си спомняте, се заяждаха по няколко часа с него. Като чух интерпретацията казах на Ангелов - петък редовният брифинг на щаба. Информирате. Симидчиев, член на моя съвет, е председател на Здравна комисия. Излез и предложи, че щабът остава и той остава", каза още Борисов.


Публикувана на 18.04.2021


0 коментара