info@glashatai.com 14:28 14.05.2021

Перник се включва в Нощта на литературата


Перник се включва в Нощта на литературата Източник на снимката: oбщина Перник- пресцентър

Съвременна европейска литература в нови български преводи ще бъде представена и тази година на юбилейната десета Нощ на литературата. Литературният хепънинг ще бъде на 12 май 2021 г. и в него ще се включат 14 града сред които и Перник. Проектът е иницииран и се организира от Чешките центрове съвместно с Европейското сдружение на националните културни институти EUNIC от 2006 г. и постепенно към него се включват градове от различни държави. България става част от международната Нощ на литературата през 2012 година благодарение на Чешкия център в София.

Началото ще бъде дадено в 18:00 ч. Четенията ще започват на всеки половин час, а перничани ще имат възможност да избират измежду откъси от книги, преведени от датски, италиански, испански, френски, немски и други езици. Час от произведенията, които ще бъдат представени в Регионалната библиотека „Светослав Минков“ и НЧ „Съзнание - 1922“ в кв. „Изток“ са „Република от светлина“ на Андрес Барба, „Детският влак“ на Виола Ардоне, „Клетвата“ от Фридрих Дюренмат, " Вечно чужда" от Стефан Хертсман и " Преображения " с автор Владимир Мартиновски

Актуална информация за събитието можете да намерите на: http://www.noshtnaliteraturata.com/ и във фейсбук страницата на събитието: @noshtnaliteraturata.


Публикувана на 04.05.2021


0 коментара