info@glashatai.com 03:21 13.06.2021

Владимиров се срещна с абитуриенти /снимки/


Владимиров се срещна с абитуриенти /снимки/ Източник на снимката: община Перник- пресцентър

И тази година по традиция кметът Станислав Владимиров се срещна с най-изявените абитуриенти от пернишките училища. Момичетата и момчетата, които под една или друга форма са прославили Перник и училищата си и са повод за гордост със спечелени награди в различни конкурси, олимпиади и спортни състезания, се събраха в Двореца на културата.

„Със сигурност ще помните деня на вашето завършване. Този ден е преломен за вас. Изминава е един етап от вашия живот. Етап, в който вие сте изградили една основа, която със сигурност ще ви даде ново житейско развитие. Ще определи вашия професионален път. Сигурен съм, че ще сбъднете мечтите си и ще постигнете това, към което се стремите, което ще ви даде най-голямо удовлетворение в живота.“ С тия думи Владимиров се обърна към зрелостниците, като изрази увереност, че за много от изявените ученици ще се говори с добро извън пределите на Перник и България, защото градът ни се слави със своите таланти. „Надявам се обаче всички да останете или да се върнете след време в нашия град. Той ще бъде променен към по-добро. Това е важно, за да може и градът, и държавата ни да се развиват“, каза още Владимиров. „Предстоят ви емоционални дни и години, различни от тези, които сте имали в училище. Всеки етап от живота си има своя чар. Сигурен съм, че за вас по-доброто предстои. Желая ви житейски и професионален успех“, завърши кметът на Община Перник.

„Всеки от нас успя да вземе нещо добро и нещо важно от училището. Бих казала, че всеки от нас излиза с много добри познания, за което сме благодарни на преподавателите си. Всеки от нас е различен, но успяхме да работим и учим като екип. Пожелавам на всички абитуриенти от всички училища да намерят своя път, който да ги удовлетворява. И ако той е в нашия град, ще е хубаво и полезно за всички“ – каза Ася Стефанова от ГПЧЕ „Симеон Радев“

Ванеса Николаева – зрелостник от ПМГ „Христо Смирненски“, благодари на всички учители, че винаги са били до учениците си. „ Благодарим, са ги научили на много, че са ги изградили като личности, които поемат по своя живот“ каза тя и пожела на всички зрелостници успех на предстоящите изпити и да реализират своите мечти. Защото най-доброто предстои.


Публикувана на 12.05.2021


0 коментара