info@glashatai.com 05:23 29.11.2021

Адът, който самите ние си причиняваме


Адът, който самите ние си причиняваме Източник на снимката: facebook- С. Асенов

"Адът, това са другите" е казал преди повече от век френският философ Сартр, Сто и кусур ми ти години повтаряме максимата му, плюейки всички и всичко в сожиалните мрежи и пробвайки се да блестим на фона на тълпата със същата нейна глупост.
"Адът съм аз", изрича години по-късно българинът Стефан Цанев и не само заради съвремието, в което той и всички ние живеем, сякаш е също толкова съотносим към днешната действителност.
Вчера търговска верига обявила нощно пазаруване с огромно намаление в цените. Очевидно. решението е взето в последния момент и разпространявано от уста на уста в "стил инфо само за наши хора", защото официална информация почти липсва. Този стар пропаганден трик си е изиграл ролята, защото тълпи народ буквално окупирали търговските обекти в риск за собственото си здраве и оцеляване и рискувайки живота на напълно неподозиращи и буквално спящи в късните часове люде

Организация- никаква, нито от веригата магазини, нито от властите. Все пак нощното струпване на хора и шумът нарушават поне няколко общински наредби. Ма кой ти да следи. Като прибавим пандемичното време нормативните документи, които дават основание са санкции стават още повече. Само, че никой от отговорните ... ни чул, ни видял.
И така ..."Адът са другите", блъскащите се, неосигурилите реда, веригата, обявила намалението, ще си каже някой от тълпата. Адът са онези, които използват бедността, ще допълни друг, натъпкал се в същата гмеж


Да, де, ама каква бедност, като си хукнал да купуваш не поради необходимост, а поради "намаление". И какво ще да е това точно пазаруване и този избор на стоки, движейки се през пространството, носен от тълпата, буквално.
Адът са другите- война за клиенти. След ден врати отваря нова верига, славеща се с не по различни стоки и отношение към клиентела и персонал.  Да, де ама тази война едва ли ще се води само в една битка. Хранителните вериги както виждаме се множат и ще трябва да се постараят повече от едната битка и дано битката не е в буквален смисъл.

Адът, е онова, което си причиняваме самите ние. Няма лошо да купиш нещо на промоция, но да отидеш посред нощите да се блъскаш и да грабиш като за последно, рискуваки животи, не е особено умно. Тук под риск за животи нека не се разбира само Ковид 19, макар че в момента той е най-рисковият
Тълпата, обаче пак би обвинила останалите, тези които не са били част от нея и които след това ще зарази и погиби я в автобуса, я на работното мяато. Защото за тълпата- адът е по Сартр. За всички мислещи с главите си по Цанев

 

………

ХАШТАГ-BG публикува Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

 


Публикувана на 25.08.2021


0 коментара