info@glashatai.com 21:56 27.05.2022

Зеленият сертификат за антитела- мисията почти невъзможна


Зеленият сертификат за антитела- мисията почти невъзможна

Получаването  на зелен сертификат на база антитела в Перник се оказва тежка задача. На моменти даже невъзможна. Това споделят читатели на Глашатай.След като държавата реши преболедувалите, с антитела да имат възможност за ценния пропуск, много лаборатории отказват да направят изследването.
Читатели алармират, че в няколко големи лаборатории няма реактиви. Лаборанти услужливо обясняват, че другата седмица може и да има, но ще са с нова по-висока цена. Така тескерето, ако изобщо може да бъде извадено, то ще струва доста над досегашните 24-25 лева.
Репортерска проверка на Глашатай в няколко от големите лаборатории, намиращи се в кварталите Мошино и Изток потвърди информацията. Имаше място-  софийска лаборатория с два клона намиращи се в квартал Изток,  можеха да направят пробата, но категорично ни бе отказан код, с който след това да може да бъде изваден сертификатът.
На въпрос "Защо?" лаборантът се оправда с "онези дето говорят глупости по телевизията". Най-вероятно и там чакат напливът от желаещи да се тестват да стане огромен, за да вдигнат цените.
Така мисията човек да се сдобие с бумагата, продължава да е ако не невъзможен, то доста труден.
Още по темата:Ето ги истинските жертви на Зеления сертификат

Само в Глашатай: ето колко излиза сертификатът на база тест и колко нерви ще Ви коства

 


Публикувана на 12.11.2021


0 коментара