info@glashatai.com 07:52 28.05.2022

Не ни липсват първите седем


Не ни липсват първите седем

„Първите седем”, да, клишето е ясно. Използват го,  за да уязвят някого, за да подчертаят липса на обноски или дързък език.
Ако някой ден някой ни каже, че „липсват ни първите седем”, с увереност може да го пратим да ги търси някъде сред 20 400- те статии и повече от 55 000 снимки- буквално. И макар винаги да сме избягвали скандала на фактологично и езиково ниво, в последните дни, месеци, а вече и години се случва той да е необходимото зло, за да стресне някого и да го налара да се размърда, че и да свърши малко работа
Ако някой ден, някой ни каже, че няма ги „първите седем”, с подобаващо самочувствие ще отвърнем, че те са само за онези хиляди, които ни се доверяват ежедневно.

Ако някой ден някой  ни каже,  че седем години са малко, ще отговорим, че: те са да достатъчни да се изправиш на  крака и да вървиш смело и уверено.

Ако някой ден някой  ни каже, че седем години са малко, ще отговорим, че:  за толкова време проговаряме, научаваме се кога да шепнем, и кога  да крещим .

Ако някой ден някой  ни каже,  че седем години са малко, ще отговорим, че  стигат  да видиш света, да опознаеш особеностите,  да намериш мястото си в него и да се отстояваш смело

Ако някой ден някой  ни каже,  че  седем години са крайно недостатъчни да ви научат хората, ще отговорим, че много по-малко ни бяха достатъчни за да спечелим уважението и обичта на хиляди хора.

Ако някой ден някой  ни каже,  че седем години са малко, ще отговорим, че са достатъчни, за да съберат целия възможен хейт в нет-пространството и омраза в реалността.

Ако някой ден някой  ни каже,  че седем  е малко,  ще отвърнем,  че след седмата  хакерска атака, следващите спират да се броят, а следващите  седмата  заплаха будят само смях.

Седем години, обаче  са крайно недостатъчни за да се решат болките в обществото ни, така че да няма писма започващо с „Моля помогнете …”

Ако  някой ден някой  ни каже, че седем години са много,  ще опонираме , че няма време което да стигне, за да се научите да приемате спокойно  искрената благодарност и леко наивният опит да бъдете вкарани в класации всякакви

Ако  някой ден някой  ни каже, че седем е много, помислете само през колко трагикомични гафове сте минали, в колко смешни  ситуации сте се вкарал, а  колко ли  предстоят през следващите седем

Да, на седем сме, не ни липсват първите седем и както е казал проф. Чирков, те са толкова важни, защото вече сме изградили инстинктите, които след това помагат на съзнателния човек да се опълчи на средата, ако тя е враждебна.

С една дума, това важи само за Глашатай-  да му мисли средата

Тук е мястото и аз да благодаря  на десетки хилядите читатели , които ежедневно се доверяват и черпят информация от Глашатай, на колегите /администратор и сътрудници без които магията на сайта не би се случвала, на хостинг доставчика, на прекрасният ни звездоброец- астролога Марияна Петрова,
Тук е мястото и да спомена онези, които волно или не са необходимото „трънче в обувката”, държащо ни будни и нащрек през първите седем и сигурна съм, няма да ни пощади и през следващите.
Тук е мястото и да си спомним, за двете ни безценни звездички, без които първите седем, изобщо нямаше да ги има

И така:
Седем  години, пълни с работа и удовлетворение

с доста напрежение и без излишно примирение.

Редяха се текстове, истории и снимки,

не липсваха и гафове превръщащи се в примки

Появиха се добри партньорства и искрени приятелства,

Имаше и доста позьорства и нагли предателства.

Понякога ежедневието беше пълно със завист и злоба

и често ни носеше емоции и веселие до късна доба.

Седе, години- как времето минава ....

без добро и лошо да ни подминава!

Да бъдем живи и здрави

И всяко зло да ни забрави!

 

 Л. Седевчева

/гл. редактор/


Публикувана на 24.01.2022


0 коментара