info@glashatai.com 11:29 15.06.2024

Единайсет неща, които трябва да направите, за да не откраднат колата ви


Единайсет неща, които трябва да направите, за да не откраднат колата ви

Кражбата на кола е едно от най-неприятните изживявания. За да не се озовете без автомобил, спазвайте няколко простички правила

 1. Паркирайте автомобила си само на добре осветени, многолюдни места и винаги при възможност на охраняеми паркинги и гаражи.

2. Винаги заключвайте вратите и багажника на автомобила си.

3. Ако колата ви е снабдена с имобилайзер и електронен код, сменяйте кода си след всяко влизане в сервиз, както и след ползване на колата от други лица.

4. Никога не оставяйте в автомобила си, на видни места, каквито и да било вещи – дипломатически куфарчета, мобилни телефони, дамски чанти, фотоапарати и други подобни.

5.  За да предпазите колата си от кражба докато шофирате, дръжте винаги вратите заключени когато сте в застроени райони и се старайте прозорците да са вдигнати, особено когато спирате на светофар или кръстовище.

6. Използвайте средната лента от платното за движение, ако има такава, когато чакате на кръстовище или светофар, за да е по-трудно да се стигне до автомобила ви от тротоара.

7. Бъдете особено внимателни, ако някой се опита да ви спре без основателна причина или ако попаднете в лек пътен инцидент – понякога крадците „случайно” се блъскат в колата ви, като целта им е да излезете от нея, за да могат да я откраднат. Опитайте се да запомните регистрационния номер на превозното им средство.

8. Ако ви нападне въоръжен човек, не оказвайте съпротива. Дайте ключовете и парите, ако ви ги поискат. Не спорете, не се бийте и не ги гонете, може да ви навредят. Опитайте се да запомните колкото се може повече подробности за нападателите.

9. По възможност, в автомобила да се постави защитно заключващо устройство за кормилото и педалите или монтиран в автомобила скрит бутон, който трябва да се активира, за да стартира автомобила.

10. При финансова възможност, да се монтира „Джипиес” модул с автономно захранване, чрез който, при кражба, може да се локализира местоположението на автомобила.

11. Не оставяйте автомобила с работещ двигател без надзор, дори когато се налага да слезете от него за кратък период от време, например да си купите сутрешното кафе или вестник.

           

                       


Публикувана на 22.08.2016


0 коментара