info@glashatai.com 05:56 30.05.2024

Родители и политици пак започнаха да си подмятат „дъвката” детска градина „Пролет”


Родители и политици пак започнаха да си подмятат „дъвката” детска градина „Пролет”

Родители и политици пак започнаха да си подмятат „дъвката” детска градина „Пролет“ в Перник. Проблемът нашумя с опит за скандално съжителство между частно и общинско детско заведение. Частното на зам. председателя на Общинския съвет Румяна Гьорева. След като тя обяви, че се отказва от договора с Общината и подарява ремонтът на част от сградата, скандалът беше на път да утихне, но не би. Той е на път да занимава общественото внимание, докато политиците решат да спрат да си го подмятат, търсейки публичност.

От БСП го подеха отново, разпространявайки ново родителско недоволство, според което „Проблемът отново е с частта от сградата, която бе отредена за частна детска градина. След демонтирането на закупения за частното детско заведение инвентар сградата е оставена в изключително лошо състояние.  „Явно е, че демонтирането е извършено набързо без да се мисли за последствията“, казаха възмутените родители. Вместо да бъде демонтиран проточният бойлер ,тръбите му са отрязани и в резултат на това пода на сервизното помещение бе подгизнал, свален е катинарът от портата, а от старите брави, които са върнати по местата им стърчат болтове. Парапетът на аварийния изход също е отрязан набързо, видяха представителите на левицата. „Пълното подменяне“ на тръбите на водопровода се състои от отрязването на няколко стари и подменянето им с нови. Оказа се също, че бойлерът, който общинското детско заведение е използвало в приземния етаж е монтиран на тръбите, водещи в частната градина. Родителите изразиха своето възмущение от състоянието, в което е оставена сградата след като бе дарена на общината и запитаха дали това е грижата за общинската собственост, която бе широко пропагандирана, когато случая излезе наяве. „Мръсотията от ремонта също не бе почистена, а в идния четвъртък децата трябва да тръгнат на детска градина, не знаем дали ще се справим с почистването до тогава”

Не закъсня отговорът на кмета Церовска. От пресцентърът на Общината разпространиха съобщение, че тя е посетила детската градина „Пролет" в кв. Могиличе, за да се запознае с актуалното състоянието, в което се намират сградата и помещенията в нея. С нея са били и зам.-кметът Владислав Караилиев и главният инженер Богомил Алексов. Предвижда се малчуганите да бъдат преместени в ремонтираната част на сградата след приключване на ремонтните дейности така, както желаят техните родители. 

За нуждите на децата ще бъдат закупени климатици. В тази връзка се готви докладна записка, която кметът ще внесе за разглеждане в Общинския съвет, за актуализиране на поименния списък на капиталовите разходи на Община Перник, и се надява на подкрепата на всички съветници. 

Очаква се до 15 септември ремонтните дейности да приключат, като сградата ще бъде боядисана и ще бъде завършена подмяната на дограмата в новата част на детската градина. 

„Община Перник ще направи всичко възможно децата да се чувстват добре и да се възпитават в една приятна и уютна среда. Наш приоритет е да им дадем добра подготовка, която да е стъпка и основа за тяхното по нататъшно развитие", коментира кметът Вяра Церовска.
 


Публикувана на 23.08.2017

ГЕРБ - Избори 2024
0 коментара