info@glashatai.com 11:29 25.04.2024

Пак изправени пред избор


Пак изправени пред избор

За втори път, в рамките на година трънчани са изправени пред избор. И ако изборът през пролетта  беше сравнително лесен и почти ясен, сега полюсните страсти и апетити към властта налагат внимателен размисъл. Месецът на предизборни обещания и увещания вече е в историята. Днес е денят за размисъл. Утре е времето на избор. Всеки един от хората в планинската община трябва да избере дали по-доброто от най-доброто  или най-малкото зло от всичкото зло. Всеки един за себе си и с отговорността пред самият себе си трябва да даде отговор на въпроса къде и в какви условия иска да живее. Дали иска да тъне в мизерия или предпочита по- красивото, по- чистото и по-уреденото бъдеще за себе си и за децата си, за родителите си и разбира се кой от четиримата претендиращи за поста знае и може да постигне доброто бъдеще

И ако всичко казано до тук ви изглежда достатъчно идилично и клиширано, то спомнете си, че клишетата са клишета, защото са верни. Идете до урните не само защото така е редно, но и защото сте важни. Важни сте Вие, важен е животът Ви, Важно е бъдещето: Вашето и това на децата Ви.

Идете до урните и изберете. Без значение дали ще гласувате позитивно и ще дадете шанс на онзи, който Ви е убедил, че знае и може, или ще накажете оногова, който не Ви харесва, и не се е справил.  

Идете да изберете, за да не го сторят другите вместо Вас. Идете и гласувайте по съвест, не само защото "купуването и продаването на гласове е престъпление", но защото няма или поне не би трябвало да има цена мнението Ви, съзнанието Ви и правото Ви на избор.

Любомира Седевчева


Публикувана на 07.10.2017


0 коментара