info@glashatai.com 13:44 25.05.2018

Измама или реалност


Измама или  реалност

Няколко измами  в последните дни занимават масово  съзнанието  в милата ни родина. Родени във виртуалното пространство и съвсем реално крадящи  в  действителността практики са на път да ни изкарат най-големите лапни шарани на земята. Че сме лековерни е факт, но едва ли сме по-лековерни в сравнение с други националности.  И не само виртуалната реалност е капанът ни. Реалността е истинският виновник

Двама са разкритите измамници в нет-а, не е изключено да се окаже, че не са само двама и със сигурност не са само в нет-а.

Този род измами съществуват навсякъде по света, но процъфтяват с такава сила тук, защото реалността ни е такава. Всеки знае, че по нашата географска ширина за да оцелееш, ако нямаш вуйчо владика,   трябва да си платиш като поп. Примери бол: ако не кихнеш съответната сума на доктора, може да ритнеш камбаната, ако не платиш на някой по-така даскал, детето ти може да не се класира в желаното училище или детска градина, ако не дадеш рушвет как ще се добереш до мечтания дом, ако не си нечия щерка сестра, любовница – за престижна работа само може да мечтаеш. Напоследък са на мода братовчедите, кумувете и съучениците, но все същата работа. Обществените поръчки се печелят от „наше момче” или момиче, без значение какво и колко може. Важното е там едни пари … да са на точното място. 
Е как човек да не повярва на Ивелина или Спасчо. Запознанството с тях на неслучилите на рода, кумове  и съученици изглежда като манна небесна.
Ама били се вързали хора-интелигентни, та даже и прокурори. Ма ще се вържат разбира се, та те ли не знаят, че тук „така стават тия работи” и друг начин няма.

Българинът бива изнудван за всичко и е склонен да си плати под масата: за работа, за образование, за дом, за здраве. Не защото има много, а защото е изстрадал, уморен от ежедневната битка за оцеляване и защото всеки ден реалността му показва, че това е начинът.

Ето това трябва да е истинската битка на ГДБОП, иначе не е лошо, че закриха онзи профил

Любомира Седевчева

 


Публикувана на 18.10.2017


1 коментар
  • VICTORIA EMMANUEL

    Публикуван на 12.12.2017 | 13:41 часа

    заем! заем !! заем !!! Търсите ли реномирана и акредитирана компания за частни заеми, която предоставя заеми за житейски възможности. Ние предлагаме всички видове кредити по много бърз и лесен начин, лични заеми, автомобилни кредити, ипотечни кредити, студентски заеми, бизнес кредити, инвестиционни заеми, консолидиране на дълга и много други. Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от консолидационен заем или ипотека? Не изглеждайте повече, сякаш сме тук, за да превърнете всичките си финансови проблеми в нещо от миналото. Ние отпускаме средства на физически лица и фирми, които се нуждаят от финансова помощ в размер на 2%. Не се изисква никакъв номер за социална сигурност и не се изисква кредитна проверка, 100% гарантирана. Искам да използвам този носител, за да Ви информирам, че предоставяме надеждна и подкрепяща помощ и ще се радваме да Ви предложим заем. След това ни изпратете имейл до: (victoriaemmanuelloan@gmail.com), за да кандидатствате за заем

Публикувай коментар
Всички полета за задължителни (*)